У селах Луганщини окупанти обходять подвір'я у пошуках "підозрілих". Знайдені українські паспорти змушують міняти на російські

Російські окупанти обходять подвір'я мешканців сіл півночі Луганщини, окупованих після повномасштабного вторгнення, у пошуках "підозрілих" людей. Про це "ОстроВу" повідомила мешканка одного з сіл екс-Біловодського (увійшов до складу Старобільського) району 28 квітня.

"Прийшло шість чи сім озброєних військових", - рохповідає жінка. За її словами, частина окупантів розосередились по подвір'ю - обшукували погріб, сараї, туалет, інші надвірні споруди. Решта пішли у хату, де обшукали кожну кімнату. У шухлядки при цьому не зазирали, проте попросили показати документи. 

"Побачивши у нас українські документи, запитали, чому ми досі не отримали російські паспорти, та веліли зробити це терміново", - каже мешканка села.

Окупанти також запитали у мешканців, чи бачили вони в селі "когось підозрілого".

Таким чином саме на цій вулиці та на сусідній росіяни обшукали кожне без винятку подвір'я. 

Відбулись схожі рейди, за словами джерел "ОстроВа", і в інших селах північних районів. При цьому, виявляючи, що деякі мешканці за два роки не отримали російські паспорти, окупанти були менш ввічливими, ніж у описаному вище випадку, й жорстко веліли терміново міняти документи. 

Раніше "ОстроВ" писав про те, що окупанти підсилили свою пильність на Луганщині через страх перед "терористичними загрозами". Так, повідомлялось, що на деяких об'єктах окупованої області посилюють контроль. Також повідомлялось, що зібрання більш ніж півсотні людей у "ЛНР" за наказом Пасічника з 27 квітня узгоджуватимуть із ФСБ, а також із місцевими "МВС" і комендатурою.

Зокрема, у Старобільському районі це пов'язують з ліквідацією колаборанта Валерія Чайки 1 квітня, яку підтвердили окупнати, закликавши громадян "бути пильними".

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті