Парламент ухвалив законопроєкт, який дозволяє жінкам самим визначати початок декретної відпустки

Законопроєкт, що дозволяє жінкам самим визначати початок декретної відпустки, Верховна Рада ухвалила 13 липня, повідомив народний депутат України Ярослав Железняк у своєму Телеграм-каналі.

"Рада прийняла дуже важливий закон для вагітних №9271: надання можливості працюючій жінці, за відсутності медичних протипоказань та за її бажанням, розпочинати відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами пізніше, ніж за 70 (90) днів до очікуваної дати пологів та пропорційно збільшити післяпологову частину відпустки, – написав Железняк. – Дуже правильна ініціатива, тому що зараз вагітну жінку обов’язково відправляють у відпустку. Навіть якщо у неї була можливість продовжити працювати".

Уточнюється, що йдеться про законопроєкт №9271 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей використання відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами". Його підтримали 267 народних депутатів.

Раніше повідомлялось, що Зеленський підписав закон про збільшення виплат і відпустки для військових.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті