Зеленський підписав закон про збільшення виплат і відпустки для військових

Президент Володимир Зеленський підписав закон про доплати та відпустки для військовослужбовців під час війни. Відповідна позначка з'явилася в картці проєкту на сайті Верховної Ради.

Згідно із законопроєктом №9342 встановлюється, що військовим, які виконують завдання, належить від 30 до 100 тисяч гривень. Захисники, які через поранення зараховуються в розпорядження відповідного командира, отримуватимуть 20 100 гривень. Строковики отримуватимуть 6 тисяч гривень, а курсанти - 2 350 гривень. Нарешті, інструктори у військових частинах можуть розраховувати на виплати від 15 до 30 тисяч гривень.

При цьому варто зазначити, що цей закон визначає суми доплат військовим. Порядок же їх виплат військовим ще має визначити Кабінет міністрів.

Також цей проєкт передбачає збільшення відпусток для військових під час воєнного стану. Зокрема, для всіх військовослужбовців передбачається частина щорічної відпустки в 30 днів (замість нинішніх 10 днів).

Курсантам належить зимова канікулярна відпустка терміном на 10 днів і літня на 20 днів. Зараз у них немає відпусток, а в мирний час вона передбачала 15 і 30 днів відповідно. Нарешті, строковикам належить відпустка в 30 днів (зараз вони також позбавлені відпусток, а в мирний час їм належало 10 днів).

Нарешті, у законопроєкті передбачено, що мобілізованих не можна допускати до участі в бойових діях, якщо вони не пройшли курс базової загальновійськової підготовки або не мають бойового досвіду. Також передбачається вдосконалити порядок направлення військовослужбовців на лікування або звільнення після важкого поранення та оформлення відповідних документів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Зеленський схвалив податкові пільги для виробників дронів в Україні.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті