Папа Римський бачить у "зернових угодах" знак надії на досягнення миру в Україні

Папа Франциск привітав вихід із українських портів перших суден із зерном, заявивши, що цей прорив може стати взірцем для діалогу, щоб покласти край війні в Україні. Про це він сказав у своєму щотижневому зверненні до паломників та туристів на площі Святого Петра, - передає Reuters.

"Цей крок показує, що можна вести діалог задля досягнення конкретних результатів, які допоможуть усім", - сказав він.

"Ця подія є символом надії, і я щиро бажаю, щоб на цьому шляху можна було покласти край бойовим діям і досягти справедливого і міцного світу", - сказав він.

Як повідомлялося раніше, три судна із зерном залишили українські порти та прямують у бік морського гуманітарного коридору.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті