НАТО офіційно повідомило Німеччину, що російська шпигунська мережа знову почала рухатися - Bild

Північноатлантична рада - основний орган ухвалення політичних рішень НАТО - в офіційному листі повідомила владу Німеччини про те, що російські спецслужби нарощують свою активність у європейській зоні Північноатлантичного альянсу, - пише Bild.

Зокрема, передбачається, що російські агенти готуватимуть диверсійні акції, насильницькі напади і кібератаки. У листі зазначається, що союзники «вкрай стурбовані» активністю Росії на території НАТО. 

Видання Financial Times повідомляє, що європейські розвідувальні служби проінформовані з приводу планів Росії по всьому континенту. Газета зазначає, що Росія вже почала «більш активно готувати таємні атаки з використанням бомб і підпали з метою завдання шкоди інфраструктурі на європейській території». 

Листу НАТО передували розслідування щодо російських секретних агентів у кількох європейських країнах: крім Німеччини, до їхнього числа ввійшли Чехія, Естонія, Латвія, Литва, Польща та Великобританія.

У п'ятницю, 3 травня, міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок викликала представника російського посольства в МЗС. Розмова стосувалася того, що, за даними німецьких спецслужб, у січні 2023 року російські хакери використовували пролом у системі безпеки, щоб атакувати скриньки електронної пошти членів партії СДПН. Вважається, що за кібератаку відповідав підрозділ російської військової розвідки ГРУ. 

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті