Окупанти намагаються прорвати оборону на Бахмутському напрямку, тиснуть на Часів Яр, залучають авіацію та розвіддрони - речник Нацгвардії

Росіяни  намагаються прорвати оборону на Бахмутському напрямку, тиснуть на Часів Яр, залучають авіацію та розвідувальні дрони. Про це в коментарі для LIGA.net  речник Національної гвардії Руслан Музичук. 

Музичук сказав, що наразі також досить напружена ситуація на окремих ділянках Новопавлівського й Авдіївського напрямків.

Ворог під час проведення штурмових дій намагається продавлювати українську оборону, а також максимально використовувати свою перевагу в повітрі – авіацію.

Музичук прокоментував перевагу противника в артилерії. Він зазначив, що тут суттєве значення має контрбатарейна боротьба гвардійців, знищення артилерійських систем ворога, складів боєкомплектів, що, за його словами, успішно роблять підрозділи гвардійців з використанням дронів.

"За минулий тиждень, зокрема, гвардійці по лінії фронту знищили 112 артилерійських систем ворога та концентрувалися також на виявленні й завдаванні ударів по логістиці. Загалом уражено 10 значних сховищ БК, а також понад 70 одиниць автомобільної техніки. Це і військові вантажівки, які забезпечують логістику", – розповів він.

За даними Музичука, ворог активно проводить аеророзвідку та намагається залучати свої розвідувальні дрони якомога далі вглиб української оборони.

"Тому нарощення наших засобів РЕБ – це захист і від FPV, і від "мавіків" на позиціях, а також протидія роботі ворога щодо виявлення цілей та коригування  можливих ударів по них", – пояснив він.

Також, за даними спікера Нацгвардії, протягом доби по східних напрямках ворог завдав 136 ударів по позиціях, де тримають оборону підрозділи Нацгвардії на східних напрямках, та 124 по південних.

Як повідомлялося у зведенні Генштабу ЗСУ, на Бахмутському напрямку українські воїни відбили 19 ворожих атак.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті