Підвищення радіаційного фону у Хмельницькій та Рівненській областях - це фейк

НАЕК «Енергоатом» у своєму офіційному Телеграм-каналі повідомило, що  розповсюджена сьогодні, 30 квітня, деякими ресурсами інформація про нібито позаштатну ситуацію на Хмельницькій АЕС, що спричинила підвищення радіаційного фону у Хмельницькій та Рівненській областях, є неправдивою.

"Енергоатом попереджає! 30.04.2024 року виявлено поширення в анонімних Телеграм-каналах фейкової інформації про нібито позаштатну ситуацію на Хмельницькій АЕС, що спричинила підвищення радіаційного фону у Хмельницькій та Рівненській областях", - йдеться у повідомленні.

АТ «НАЕК «Енергоатом» офіційно повідомляє, що зазначена інформація не відповідає дійсності.

"Хмельницька атомна електростанція працює в штатному режимі. Жодних відхилень від нормальної експлуатації атомної станції немає, як і немає жодних «нештатних ситуацій». Радіаційний стан на станції перебуває у межах чинних норм. Дані про радіаційний стан на промислових майданчиках та в зонах спостереження атомних станцій АТ «НАЕК «Енергоатом» доступні за посиланням https://old.energoatom.com.ua/table.html", - пишеть енергетики.

Вони зазначили, що поява подібних повідомлень засвідчує факт використання країною-агресором будь-якого приводу для дестабілізації суспільства в нашій країні, дискредитації державних органів влади та ослаблення спроможностей нашої держави до подальшої боротьби.

"Питання інформаційної безпеки, що є складовою національної безпеки країни, є надважливим під час повномасштабної війни. Тому закликаємо громадян користуватися лише перевіреною інформацією із офіційних джерел та не поширювати фейки", - закликали у НАЕК.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті