Міфи Z-пропаганди і промови путіна: у росії нові підручники історії рясніють брехнею

У росії автори оновленого підручника історії зібрали всі міфи Z-пропаганди і перебрехали багато подій XX і XXI століть, -  пише ТК "Можем объяснить".

Зазначається, що радник президента Володимир Мединський і ректор МДІМВ Анатолій Торкунов написали підручники із загальної історії та історії Росії для 10-х і 11-х класів, які більше схожі не на наукові видання, а на перекладення промов Путіна і тез Z-пропагандистів.

Наприклад, багато брехні в підручниках щодо російсько-української війни. Так, автори підручника стверджують, що "СВО згуртувала наше суспільство". На їхню думку, підтримка виразилася в зборі подарунків для військових і "справжньому культі гордості за бійців СВО". Також не наводячи жодних посилань, автори брехливо стверджують, що ЗСУ облаштовували позиції всередині житлових кварталів, натомість "російська армія отримала категоричний наказ не обстрілювати житлові квартали".

Ба більше, на думку авторів підручника, у 90-ті роки Київ потрапив під вплив "економістів" (!) зі США, МВФ і фонду Сороса. Захід нібито пропонував кредити в обмін на те, що Україна почне вести антиросійську політику. Незалежність України автори підручника називають "так званою".

Крім того, у підручнику опубліковано оновлену карту території Росії. На ній як території, що належать РФ, показано чотири області України, включно з містом Херсон, яке РФ не контролює.

Також окуповані міста Грузії (Цхінвалі та Сухумі) транскрибовані на російський лад: Цхінвал і Сухум.

Російським дітям також брешуть про Чеченську війну -  війна ніби-то  тривала менше року - з осені 1999 року до 20 квітня 2000 року, коли режим "КТО" (контртерористичної операції) був нібито знятий. Насправді офіційно режим "КТО" було знято тільки у квітні 2009 року.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті