Макрон скликає лідерів парламентських партій Франції, щоб обговорити війну в Україні

Президент Франції Еммануель Макрон хоче обговорити війну в Україні з усіма французькими політичними силами парламенту. Про це заявив Єлисейський палац, повідомляє Le Figaro, - пишет Главком.

«Президент прийме в четвер, 7 березня, о 10:30 усіх партійних лідерів із групою в парламенті у форматі «зустрічей Сен-Дені», присвячених ситуації в Україні», – йдеться в заяві.

Глава держави прийняв лідерів партії в такому ж форматі в жовтні минулого року, через кілька днів після атак ХАМАС на мирне населення в Ізраїлі. У зустрічі також візьме участь прем'єр-міністр Габріель Атталь.

Наступного дня після заяв Еммануеля Макрона, який не відкинув можливості введення військ в Україну, у понеділок, викликавши критику з боку всіх представників опозиції, Єлисейський палац оголосив про дебати і голосування в парламенті щодо двосторонньої угоди про безпеку, укладеної з Україною в лютому. Дату ще не призначено.Президентський табір має намір зробити війну в Україні та ставлення до Росії темою передвиборчої кампанії на прийдешніх виборах до Європейського парламенту.

У четвер глава списку, обраного Еммануелем Макроном, Валері Айєр захищала позицію глави держави.

«Безпека українців – наша. Тому жоден варіант не повинен бути виключений. Ми не збираємося говорити Володимиру Путіну, що збираємося в принципі виключати можливість самозахисту», – сказав Айєр.

У вівторок у Національній асамблеї Габріель Атталь люто розкритикував Марін Ле Пен з цього приводу.

«Є привід замислитися над питанням, чи не перебувають уже війська Володимира Путіна в нашій країні», – заявив прем'єр-міністр, вказуючи на групу «Національне об'єднання». Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що лідери Європи мають підготуватися до можливого нападу з боку Росії найближчими роками.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті