Глава Меджлісу Чубаров заявив, що в деокупованому Криму не буде місця російській мові

У звільненому Криму буде панувати державна мова, а поряд із нею розвиватиметься корінна, а мові країни-агресора у просторі деокупованого півострова місця не буде. Про це розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі Еспресо 30 квітня.

За словами посадовця, офіційний Київ розробляє систему кроків, які будуть впроваджені у перший час після звільнення АР Крим від російської окупації.

"Там буде панувати державна мова, вона у нас українська. Поруч із нею буде розвиватися мова корінного народу - кримськотатарська, оскільки більше вона ніде не може відроджуватися, окрім як на тій землі, де вона сформувалася", - розповів Чубаров.

Він також зазначив, що на півострові будуть відновлені українські школи, а також навчальні заклади із кримськотатарською мовою навчання. При цьому усі випускники таких шкіл мають ідеально володіти і державною мовою. 

Нагадаємо, президент Зеленський заявив, що коли ЗСУ дійде до першого села в Криму, люди самі гнатимуть росіян. 

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті