Болгарія не пропустила літак, на якому Лавров і Захарова летіли на зустріч ОБСЄ

Болгарія не пропустила борт Сергія Лаврова і Марії Захарової, які летіли на зустріч ОБСЄ. Про це повідомили росЗМІ 30 листопада.

"Болгарська сторона відмовила в прольоті літаку глави МЗС РФ, якщо на борту буде офіційний представник російського дипвідомства Марія Захарова", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що в ноті МЗС Болгарії, яку нібито отримало російське агентство, пояснили, що Болгарія не пустила Марію Захарову, бо вона перебуває під санкціями ЄС. 

"Дозвіл надається для участі у вищезгаданому засіданні в Скоп'є міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова та делегації, що його супроводжує, відповідно до ноти... Дозвіл не відноситься до директора департаменту інформації і друку МЗС Росії Марії Захарової, яка фігурує у списку санкцій, згідно з чинним правом ЄС", - цитує російське пропагандистське видання заяву МЗС Болгарії.

Як уточнюють ЗМІ, Лавров також є у санкційному списку.

Зазначається, що зрештою літак Лаврова до Північної Македонії пролетів над Туреччиною, а також Грецією. Через це довжина маршруту склала близько 4000 км, а шлях зайняв понад 5 годин.

Раніше повідомлялось, що міністри закордонних справ Латвії, Литви та Естонії разом з главою МЗС України бойкотуватимуть міністерське засідання ОБСЄ у зв’язку з присутністю на ньому глави МЗС росії Сергія Лаврова.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті