Біля будівлі так званого "верховного суду" в Сімферополі російські силовики влаштували масові затримання кримських татар

Російські силовики влаштували масові затримання кримських татар біля будівлі так званого "верховного суду" в Сімферополі 27 липня. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у своєму Телеграм-каналі та на своєму сайті.

"Російські силовики влаштували сьогодні біля будівлі так званого "верховного суду" в Сімферополі масові затримання кримських татар, які прийшли підтримати першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла та активістів Асана та Азіза Ахтемових, незаконно засуджених у сфабрикованій "справі диверсантів", – написав Лубінець.

Зазначається, що в Третьому апеляційному суді загальної юрисдикції м. Сочі розглядається апеляція на "вирок". У Сімферополі ж по відеозв’язку мало відбутися відкрите судове засідання, однак до зали не пустили навіть журналістів з прескартами.

Як повідомляє Лубінець, серед затриманих – родичі Нарімана Джеляла та братів Ахтемових, журналісти, правозахисники та навіть особи з інвалідністю. Загалом у Залізничний райвідділок поліції доправили 14 людей для складання адмінпротоколів, серед них три жінки. 

Як повідомив адвокат Едем Семедляєв, у відділку залишили п’ятьох осіб. В інших зібрали відбитки пальців, зразки ДНК, сфотографували, виписали застереження та відпустили.

"Сьогоднішні затримання вкотре доводять незмінність репресивної політики РФ стосовно кримських татар, яку країна-окупант безпрецедентно посилила після повномасштабного вторгнення, – безпідставні обшуки, свавільні арешти, насильницькі зникнення, позбавлення права на справедливий суд, катування, депортація до РФ", – підкреслив Лубінець.

Раніше повідомлялось, що росія продовжує незаконно етапувати кримських політв’язнів на свою територію, стало відомо ще про три випадки.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті