У Вінниці затримали розвідника бойовиків "ДНР" з банди "Восток"

Служба безпеки України затримала у Вінниці розвідника бойовиків так званої "ДНР" з угруповання "Восток". Про це 8 липня повідомляє прес-центр СБУ.

Зловмисником виявився мешканець Донеччини, який у 2014 році вступив до лав "розвідувальної роти" угруповання "Восток", яке контролював 1-й армійський корпус ЗС РФ.

Встановлено, що в тому ж році він брав участь у захопленні адміністративних будівель та ключових об’єктів критичної інфраструктури в Горлівці.

До початку повномасштабного вторгнення бойовик вирішив залишити ряди окупантів і переїхав до Вінниці, де намагався переховуватись від правосуддя.

Співробітники СБУ затримали його біля будинку, де він тимчасово проживав. У фігуранта вилучено телефон, в якому він зберігав фото з бойових дій проти сил АТО у Донецькій області.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

Суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті