Лидер Коалиции «Молодь обирає Януковича» назвал имена студентов, преследуемых за поддержку Яну

Виталий Хомутынник, возглавляющий Коалицию «Молодь обирає Януковича», опубликовал имена студентов, которые, по его словам, подвергаются преследованиям за поддержку кандидата в президенты Виктора Януковича.

Ранее Львовское отделение Украинского студенческого союза выступило с заявлением по поводу заявлений Виталия Хомутынника, об исключения из вузов и преследования студентов за поддержку кандидата на пост президента Украины Виктора Януковича. В то же время, Хомутынник заявил, что о фактах исключения из ВУЗов студентов, поддерживающих Ющенко, он ничего не знает.

Львовские студенты обратились к председателю Национального Совета молодежных организаций Украины с требованием прекратить манипуляции общественным мнением в течение 24 часов обнародовать "известные Хомутыннику" факты преследования студентов, поддерживающих Януковича.

Реакцией на это стало заявление, которое мы публикуем дословно.

Заява

Лідера молодіжної Коаліції “Молодь обирає Януковича”,
народного депутат України Віталія Хомутинніка

Я готовий підтвердити конкретними фактами свою заяву, стосовно непоодиноких фактів тиску на представників студентства, які підтримують на виборах кандидата на пост Президента України від центристських сил Віктора Януковича. Це відбувається переважно у західних регіонах України. І тільки завдяки своєчасному втручанню представників нашої Коаліції, більшу частину таких інцидентів вдалося уникнути або виправити.

Факти говорять самі за себе:

  1. У Львові студенту Львівської комерційної академії Володимиру Мельнику постійно надходять погрози виключення з університету та вигнання з гуртожитку за проведення агітації та круглих столів на підтримку Віктора Януковича.
  2. Студентку Кримського державного агротехнічного університету, Наталю Колпакову, за агітаційну діяльність збиралися виселити з гуртожитку. Тільки своєчасне втручання представників Коаліції врятувало студентку від переслідувань;
  3. Через проведення агітації за Кандидата на пост Президента України в гуртожитках Одеського національного педагогічного університету був виселений з гуртожитку Володимир Дорус. Завдяки своєчасному втручанню представників Коаліції, він був поновлений в своїх правах.
  4. У Вінницькій області студентка Наталя Долга повідомила, що на її батьків, та на батьків інших студентів чиниться відкритий тиск з боку директора училища №7, Натовського Ю.В. Цей посадовець на батьківських зборах заявив батькам, що у їхніх дітей будуть проблеми з навчанням, якщо вони не голосуватимуть за Ющенка.
  5. В тій же Вінницькій області, в Могильові-Подільському, скоєно напад на активіста Молодіжного мобільного консультативного пункту Миколая Мудрика. Четверо молодиків побили його за те, що він у куртці “Я за Януковича!” розповсюджував агітаційну продукцію на концерті.
  6. Студенти-активісти Бережанського агротехнічного інституту, що в Тернопільській області, звернулись до мене, як до народного депутата із скаргою у відповідь на погрози виключення їх з вузу від директора школи-інтернату Пуківського Василя Богдановича, та його заступника, пана Старки М.В. за розміщення наочної агітації за кандидата в президенти Віктора Януковича. Студентам натякали, що вони можуть не закінчити навчальний заклад.

Є достатньо подібних випадків, але студенти не хочуть оприлюднювати ці факти, оскільки бояться помсти збоку керівництва вузів. Крім того, я не вважаю за потрібне перераховувати всі інциденти, оскільки їх оприлюднення приведе до відвертих спекуляцій деяким політичними силами та тиском на цих студентів збоку екстремістських угруповань

«Остров»

Статьи

Страна
06.10.2024
11:32

Отопсезон 2024-2025: это мы не проходили

По худшему сценарию, если россия продолжит атаковать украинскую энергетику, то этой зимой украинцы могут проводить до 20 ч. в сутки без света и отопления
Донбасс Страна
04.10.2024
11:01

«Космогония»: история Вселенной и цивилизации от художника из Донетчины Петра Антипа

Картина состоит из более 500 частей и 9 фрагментов. Она имеет 10 метров в высоту и 200 в ширину. Точная ее площадь – 2086,5 квадратных метров, и это официально зарегистрировано в Книге рекордов Украины.
Страна
03.10.2024
12:04

Россия оккупировала Угледар: военный эксперт Владислав Селезнев о последствиях

Утратив контроль над Угледаром, мы теряем возможность наносить артиллерийские удары по железнодорожной станции в Волновахе – это один из ключевых элементов российской железнодорожной логистики.
Все статьи