Понад третина боїв відбувається наразі на Покровському та Курахівському напрямках - Генштаб

Російські війська проявляють активність практично на всіх ділянках фронту - від початку доби зафіксовано 73 бойові зіткнення, найбільш напружена обстановка склалася на Покровському та Курахівському напрямках. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ 18 липня. 

"Ситуація на фронті характеризується активністю ворога на всіх напрямках, ворог застосовує усі наявні сили та засоби для досягнення своїх цілей, найактивніше окупант діє на Покровському та Курахівському напрямках, де відбулася понад третина від усіх бойових зіткнень", - йдеться у зведенні Генштабу станом на 16:00.

Як повідомляється,  на Харківському напрямку російські окупанти вісім разів намагалися штурмувати позиції ЗСУ в районі Глибокого та Вовчанська. Наразі тривають три бойові зіткнення. Ситуація залишається під контролем ЗСУ.

На Куп'янському напрямку противник за підтримки авіації п'ять разів атакував позиції ЗСУ в районі Синьківки, Стельмахівки та Берестового, три бойові зіткнення досі тривають. Українські воїни тримають оборону.

На Лиманському напрямку окупанти провели сім атак поблизу Макіївки, Невського, Тернів і Торського. Три бойові зіткнення завершилися без успіху для противника, ще чотири - тривають.

На Сіверському напрямку поблизу населених пунктів Переїзне, Спірне, Берестове ЗСУ відбили п'ять атак російської армії.

На Краматорському напрямку армія РФ провела чотири штурми поблизу Іванівського, Часового Яру та в напрямку Новомаркового. Ворог ударив штурмовою та бомбардувальною авіацією по Часовому Яру.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак зросла до десяти. Зосередження зусиль ворога відзначається в районах Північного та Торецька, де відбулося дев’ять боєзіткнень, та ще одне - поблизу Нью-Йорка. Українські воїни відбили всі атаки противника. Окупанти активно застосовують авіацію на цьому напрямку, зокрема бомбардувань зазнали райони населених пунктів Північне та Торецьк.

На Покровському напрямку відбулася найбільша кількість бойових зіткнень. "З початку доби окупанти, за підтримки бомбардувальної та штурмової авіації, здійснили вже 15 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій в районах Прогресу, Новоселівки Першої, Воздвиженки, Новоолександрівки, Уманського та Яснобродівки. Сили оборони стримують натиск та на даний час відбили шість атак противника, дев’ять атак – ще тривають. Втрати ворога уточнюються.

Тривають бої поблизу Красногорівки, Карлівки та Парасковіївки на курахівському напрямку. За уточненою інформацією, в цьому районі від початку доби відбито шість атак армії РФ, іще шість боїв тривають.

На Времівському напрямку противник активно застосовує авіацію, вдарив по районах населених пунктів Шевченко, Берестки, Велика Новосілка, Урожайне.

На Оріхівському напрямку війська РФ здійснили п'ять невдалих спроб атакувати наші підрозділи поблизу Малої Токмачки, Роботиного та в напрямку Новоандріївки та Нестерянки.

На Придніпровському напрямку противник не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Два штурми російської піхоти було відбито.

Як повідомлялося, російські окупанти перекидають на український фронт танки зразка 40-х років минулого століття. 

 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті