ЗСУ за тиждень відвоювали під Бахмутом 7 кв. км, з початку наступу звільнили 31 кв. км передмістя

Українські війська протягом тижня звільнили від росіян близько семи квадратних кілометрів на півночі та півдні передмістя Бахмута, тривають важкі бої за місто. Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила в Телеграмі 17 липня.

"За тиждень, що минув, в результаті покращення оперативного (тактичного) положення та вирівнювання лінії фронту на Бахмутському напрямку звільнено територію  7 кв. км. Загалом за час наступу на цьому напрямку звільнена площа складає 31 кв. км", - написала Маляр.

За її інформацією, важкі бої тривають по всіх напрямках на сході, де росіяни і надалі зосереджують основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

"Ворог активно наступає з кінця минулого тижня на Куп’янському напрямку Харківщини. Наразі  противник здійснює пошук слабких місць в нашій обороні, активно  веде штурмові дії в районах населених пунктів Масютівка, Новоселівське з метою витіснення наших підрозділів за бар’єрний рубіж річки Оскіл", - зазначила заступниця міністра.

Вона додала, що задачі у ворога дві – повернути втрачені позиції і примусити нас перекинути туди резерви з інших напрямків. В той же час наші війська в обороні, чинять потужний опір.

Щодо Лиманського напрямку, то тут противник продовжував безуспішні штурмові дії з метою витіснення наших військ в районі Серебрянського лісу, успіху не мав.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті