ЗСУ відбили російські атаки на 7 напрямках, поблизу Роботиного мали частковий успіх – Генштаб

Сили оборони України протягом доби відбили атаки на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському, Шахтарському та Запорізькому напрямках, завдали ударів по районах зосередження росіян та їхньої техніки. Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ вранці 24 жовтня.

Так, на Куп’янському та Лиманському напрямках українські воїни відбили близько 5 атак ворога в районі Іванівки Харківської області та біля Надії, що на Луганщині.

Водночас на Бахмутському напрямку захисники відбили всі атаки противника в районах населених пунктів Богданівка, Хромове, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку, за даними Генштабу, ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, активно застосовує авіацію, але наші воїни тримають оборону та завдають ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах Кераміка, Степового, Авдіївки, Тоненького Донецької області, де Силами оборони відбито понад 10 атак ворога.

На Мар’їнському, Шахтарському та Запорізькому напрямках ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки, Новомихайлівки та Побєди Донецької області, а також південно-східніше Малої Токмачки Запорізької області.

Натомість Сили оборони виснажують ворога на всіх ділянках фронту та продовжують наступ на Мелітопольському напрямку, де мали частковий успіх південніше Роботиного.

Українська авіація завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та техніки противника та 3 – по його ЗРК. Підрозділи ракетних військ уразили ще 4 райони зосередження ворога, 8 артилерійських засобів, станцію РЕБ, понтонно-мостову переправу російських загарбників.

Як повідомлялося, на фронті за добу відбулося 38 бойових зіткнень.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті