ЗСУ відбили понад 40 атак окупантів на східному фронті та знищили дороговартісний ТОС "Сонцепьок"

Понад 40 бойових зіткнень між українськими військовими та російськими оккупантами відбулося на різних напрямках східного фронту протягом доби. По це повідомив Генштаб ЗСУ в зведені вранці 1 серпня. 

Зазначається, що росіяни і надалі зосереджують основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, подекуди намагалися наступати, але безуспішно.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, продовжують вогневе ураження ворога. 

Зі свого боку українська авіація за добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу противника та три – по зенітно-ракетних комплексах ворога. 

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили п’ять зенітно-ракетних комплексів противника, важку вогнеметну систему залпового вогню ТОС-1А "Сонцепьок", п’ять артилерійських засобів на вогневих позиціях. 

Також було знищено дві станції радіоелектронної боротьби, склад боєприпасів та п’ять районів зосередження особового складу ворога.

Як повідомлялося, на таврійському напрямку Сили оборони за добу ліквідували сім складів боєприпасів окупантів і виконали 1359 вогневих завдань.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті