ЗСУ відбили 68 атак окупантів, найбільше боєзіткнень відбулося під Авдіївкою та Мар’їнкою – Генштаб

Українські захисники за добу відбивали ворожі атаки вздовж всієї лінії фронту, "найгарячіше" було на Авдіївському та Маріїнському напрямках, де російські окупанти атакували 36 разів. Про це повідомив Генштаб ЗСУ в зведенні вранці 5 листопада.

Так, в районі Авдіївки Сили оборони продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити місто. Тут було успішно відбито 18 атак противника в районах східніше Новобахмутівки, Степового, Сєверного Донецької області. 

Водночас ЗСУ  продовжують стримувати наступ російських військ поблизу Мар’їнки та Новомихайлівки на Донеччині, де зупинили 18 атак.  

Ще 22 атаки відбили українські бійці на Лимано-Куп’янському напрямку в районах Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області, Тернів Донецької області, Синьківки та Петропавлівки Харківської області.

На Бахмутському напрямку наші воїни продовжують штурмові дії південніше Бахмута та відбили 11 атак ворога поблизу Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. 

Також Сили оборони відбили всі атаки ворога, який намагався відновити втрачене положення в районах південніше Роботиного на Запорізькому напрямку.

Як повідомлялося, українська авіація завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу окупантів.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті