ЗСУ вдалося відтягнути частину окупантів із Харківської області під Курськ - ЗМІ

На найважчому для ЗСУ напрямку, на Донбасі, наступ російської армії триває. Але деякі підрозділи вона все-таки перекинула під Курськ із Харківської області, - пише 12 серпня The Moscow Times.

Росія перевела з харківського фронту деякі частини, але з донбаського - набагато менше, розповіло The Economist джерело в Генштабі Збройних сил України (ЗСУ), відряджене на операцію в Курську область.

"Операція ЗСУ може послабити російські війська на харківському фронті ще з однієї причини. У США поки вважають, що одна з цілей вторгнення - перерізати лінії його постачання, що проходять, зокрема, Курською областю, сказав The Wall Street Journal американський чиновник. Крім того, десятки взятих у полон російських солдатів можна буде обміняти на українських військовополонених", - пише видання.

Як повідомлялося, російський диктатор Володимир Путін сьогодні, 12 серпня, вперше публічно відреагував на захоплення території РФ на нараді щодо ситуації в Курській області, під час якої висловився щодо причин, які відбуваються.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті