ЗСУ у грудні отримають в кілька разів більше безпілотників, ніж минулого місяця - Міноборони

ЗСУ у грудні отримають в кілька разів більше безпілотників, ніж минулого місяц.  Про це сказав заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк в інтерв’ю АрміяInform.

"Об’єктивно впродовж останніх місяців наші військові отримують більше безпілотників різних типів та модифікацій. Але треба розуміти, що з огляду на інтенсивність бойових дій на окремих ділянкам фронту, БПЛА, особливо тактичного рівня, є по суті витратним матеріалом. Їхній запас потрібно поповнювати фактично безперервно, як снаряди. У листопаді нам вдалося направити у війська більше БПЛА, ніж попереднього місяця", - сказав він.

За його словами, нещодавно Міноборони отримало додатковий ресурс на закупівлю БПЛА, тому у грудні ЗСУ отримають вже в рази більше безпілотників.

"Сподіваюсь, картина на полі бою зміниться. Важливо додати, що необхідно масштабувати не лише виробництво БПЛА, але й виробництво РЕБ. Ми все більше стимулюємо активізацію внутрішніх виробництв цієї техніки. Нині для цього докладається максимум зусиль і можливих фінансових ресурсів", - додав Іван Гаврилюк.

Він також зазначив, що наразі у Збройних Силах України експлуатується близько 70 модифікацій безпілотних літальних апаратів і більш як 20 різних типів боєприпасів для БПЛА.

Крім того, нещодавно допущено до експлуатації шість нових зразків РЕБ, зокрема й так звані "окопні" версії.

Як повідомлялося раніше, Україна працює над створенням далекобійної версії ракет для комплексу "Нептун".

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті