ЗСУ просуваються вперед на півдні Бахмута, за Урожайне йдуть жорсткі бої – Маляр

Сили оборони поступово просуваються вперед на півдні Бахмута та ведуть запеклі бої за селище Урожайне у Волноваському районі Донеччини. Про це в ефірі телемарафону 15 серпня повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. 

За її словами, на сході за останні дні поменшало обстрілів і кількості атак з боку російських військ, проте це не означає, що ворог відмовився від своїх планів щодо виходу на адмінкордони Донецької та Луганської областей. 

"Наші війська дійсно дуже потужно вдарили по ворогу, коли він активізувався на Куп’янському і Лиманському напрямку. Вони дуже ефективно їх там зупинили і знищили багато сили і ворожої техніки. Зараз у росіян період, коли вони перегруповуються, відновлюють втрачені в боях сили", - розповіла Маляр.

Вона зазначила, що українські військові з боями продовжують рух вперед на південному фланзі довкола Бахмута. В околицях села Урожайне, що на стику Донецької та Запорізької областей, тривають важкі бої.

"Йдуть бої за Урожайне. Йде робота на Мелітопольському, Бердянському напрямку для того, щоб можна було ефективно просуватися. Ворог встановив там чимало бетонних укріплень під панівними висотами, і тому там непросто пробиратися", - сказала заступниця міністра оборони.

Як повідомлялося, на південному фланзі Бахмутського напрямку українська армія звільнила вже 40 кв. км території.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті