ЗСУ на півдні закріплюються на досягнутих рубежах - Маляр

Збройні сили України на півдні закріплюються на досягнутих рубежах, проводячи аеророзвідку, розмінування та обстріл цілей ворога. Про це у Телеграм повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр 9 липня.

"На напрямках наступу наших сил оборони - Мелітопольському та Бердянському - тривають гарячі бої. Йде процес закріплення на досягнутих рубежах", - написала вона..

За її словами, ЗС України проводять аеророзвідку місцевості, займаються розмінуванням місцевості та наносять вогняне ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби, у готовності до продовження наступальних дій.

Разом із тим, на сході на авдіївському, мар'їнському, куп'янському, лиманському напрямках наступу ворога без змін тривають бої.

"На Бахмутському напрямку ворог в обороні. На південному флангу є певне просування наших військ. На північному флангу бої без зміни положень", - зазначила заступниця міністра.

Маляр підсумувала, що активна робота Сил оборони на таврійському напрямку триває.

Як повідомлялося, окупанти почали мінувати критичну інфраструктуру окупованої частини Запорізької області. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті