Зрадник Ходаковський визнав, що Путін, розпочинаючи «СВО», прорахувався: «Скільки ми вже зазнали витрат, і скільки ще зазнаємо з урахуванням досвіду Бахмута й Авдіївки?»  

Колишній офіцер СБУ Олександр Ходаковський, по суті, визнав, що Путін, починаючи «СВО», не розрахував сили російської військової машини. Про це він написав у себе в Телеграм.

«Тож не дивно, що, наступаючи, ми врешті-решт видихнулися, а вони, оговтавшись від першого шоку, зуміли контратакувати зекономленими переважаючими силами», - зазначив зрадник Батьківщини.

«Чому ми зважилися на таке відважне підприємство? Тому що перебували під впливом хибних уявлень про потенціал супротивника і його готовність до опору - у цьому, на мій погляд, причина збитого дихання, яке ми все ніяк не відновимо, судячи з останніх подій», - здійснив він невеликий екскурс у лютий 2022 року.

«Донбас донедавна був постійним інфоприводом, як територія успіху... Але ми ще навіть не взялися за облогу жодного з решти міста, кожне з яких істотно більше за Авдіївку. Пропоную підрахувати, скільки за поточних успіхів ми вже зазнали витрат, і скільки нам потенційно потрібно буде зазнати з урахуванням досвіду Бахмута й Авдіївки. Чомусь мені здається, що серйозно подібними підрахунками ніхто з тих, хто володіє цифрами, не займався», - упевнений Ходаковський.

«Тут важливо розуміти, що з якогось моменту формула, що, здійснюючи постійний тиск, ми виснажуємо їх швидше, ніж виснажуємося самі, перестала на цьому напрямку працювати. Це призвело до закономірного дисбалансу, коли противник отримав можливість накопичувати ресурс, а нас наступальна програма такої можливості позбавила», - журиться він.

Статті

Світ
11.09.2024
19:13

Про далекобійні ракети, сучасні винищувачі, дипломатію і трибунал над Путіним і Лавровим. Огляд західних медіа

Західні союзники спочатку опираються закликам надати більш сучасне обладнання, тільки щоб погодитися на багато місяців пізніше. Такий перервний потік давав українським військовим менше часу на інтеграцію складного і потужного озброєння, залишивши...
Світ
11.09.2024
10:17

«Не потрібно радикально й однозначно заявляти про неможливість переговорів». Російські ЗМІ про Україну

Концентрація п'ятнадцятитисячного угруповання українських військ як головну мету розглядає зовсім не Білорусь, а, швидше за все, Росію. І насамперед територію Брянської області, в якій Київ може спробувати розіграти «курський сценарій».
Луганськ
09.09.2024
17:02

Правда і міф про російську гуманітарку. Луганський щоденник

Може, це жорстоко, але часто виходило, що допомогу отримував той, хто міг про неї написати та попросити, хто мав доступ до соціальних мереж, хто був наполегливий. Зрозуміло, що люди похилого віку до цієї категорії не належать.
Всі статті