Зрадник Ходаковський переживає, що бойовиків НЗФ «ДНР» тепер можуть призвати на строкову службу до ЗС РФ. «Без урахування їхньої військової біографії»

Бойовиків незаконних збройних формувань «ДНР», які воюють проти України в 2014 року, за російськими законами можуть призвати на строкову службу в ЗС РФ як звичайних призовників. Про це переживає зрадник Батьківщини, бойовик Олександр Ходаковський.

«Процес інтеграції ЛДНР у Російську Федерацію в повному розпалі, але, як показує практика, деякі особливості, притаманні новим територіям, вимагають не адаптації місцевих правил життя до російських стандартів, а навпаки, врахування з боку Росії місцевих особливостей», - усвідомив він, що “русскій мір” приніс на окуповану Україну несподівані проблеми.

«Зіткнулися з серйозною проблемою: оприлюднені умови призову на строкову службу в армію мають на увазі, що під призов може потрапити категорія осіб, яка брала участь у бойових діях, має державні нагороди за ратні подвиги, неодноразові поранення, але воювала не в лавах Міністерства оборони, не маючи за плечима строкової служби», - уточнює він.

Виявляється, перед бойовиками НЗФ «ДНР/ЛНР» «замаячила перспектива опинитися призовниками на строкову службу без урахування їхньої військової біографії, яка в багатьох налічує по кілька років участі в бойових діях на найнебезпечніших напрямках».

«Сказати, що це приголомшило ветеранів - нічого не сказати. Мені здається, хтось просто не передбачив такої ситуації, але внести правильні корективи ніколи не пізно», - сподівається Ходаковський.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті