Житель Рівного на замовлення російських спецслужб спалив "військове" авто

Поліцейські затримали жителя Рівного, який на замовлення російських спецслужб спалив "військове" авто. Про це повідомляє Нацполіція України.

Поліцейські встановили, що 7 червня до 24-річного рівнянина звернувся 20-річний знайомий, який від одного із російських телеграм-каналів отримав пропозицію підзаробити: за певну суму треба було спалити авто військових. Таким чином російська пропаганда намагається вдати вигляду в інформаційному полі, ніби українці не підтримують власну армію. За «роботу» їм пообіцяли дві тисячі доларів.

Зловмисники вдалися до хитрощів, і вже наступного дня знайшли «жертву» - звичайний цивільний легковик «Audi». А щоб видати його за авто військових, перефарбували номерні знаки у чорний колір.

Відтак близько 20 години 8 червня на території гаражного кооперативу в обласному центрі, де було припарковане авто, облили його легкозаймистою речовиною і підпалили. Втім, за виконану роботу від обіцяного ворогом отримали лише дві тисячі гривень.

Поліцейські оперативно встановили 24-річного зловмисника та затримали його у порядку статті 208 КПК України, йому вже повідомили про підозру за ч. 2 ст. 194 КК України.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті