Журналісти Радіо Свобода потрапили під обстріл на Донбасі

Знімальна група  Донбас Реалії 10 жовтня потрапила під обстріл під час зйомок військових на Донеччині на Бахмутському напрямку. Про це повідомляє Радіо Свобода.  

Як повідомляється, група проєкту Донбас Реалії (Радіо Свобода) у складі кореспондента Романа Пагулича й оператора Павла Холодова фільмувала роботу операторів FPV, коли російські військові вдарили ствольною артилерією по позиціях українських бійців.

Перший снаряд впав поруч із воєнним кореспондентом Романом Пагуличем і бійцями, з якими він спілкувався.

У результаті Роман Пагулич зазнав контузії (акубаротравми), двоє бійців – легкі поранення, оператора Павла Холодова уламки не зачепили. Усіх постраждалих доставили в стабілізаційний пункт, де їм надали першу допомогу.

Як розказав Роман Пагулич, балістичний захист шийної зони на його бронежилеті зупинив один із уламків снаряду.

Наразі загрози життю поранених бійців і членів знімальної групи немає.

Роман Пагулич працює на на Радіо Свобода з 2018 року, є автором репортажів з лінії фронту й аналітичних матеріалів про проблеми військових.

Як повідомлялося, у  РФ пригрозили іноземним журналістам , які знімають репортажі в Курській області. 

 

 

Статті

Світ
10.10.2024
16:00

“Путін буде робити ставку на те, що зможе нав’язати мир на своїх умовах”. Огляд західних медіа

"Російські війська здобували територію в серпні та вересні темпами, небаченими з 2022 року, заявив Пасі Паройнен, аналітик Black Bird Group..."
Донецьк
09.10.2024
21:00

Остання фортеця вуглепрому на Донеччині. Чому люди залишаються працювати попри небезпеку

Шахтоуправління «Покровське» – єдине вугільне підприємство, яке зараз працює у Донецькій області. До війни кількість працівників тут складала близько 10 000 людей, а видобуток вугілля на рік – до 8 мільйонів тон.
Світ
09.10.2024
11:20

«Росії заморожування конфлікту абсолютно не потрібне». Російські ЗМІ про Україну

"Для Росії заморожування конфлікту «тут і зараз», в умовах, коли шальки терезів дедалі виразніше схиляються на нашу користь, не лише абсолютно не потрібне, а й навіть було б згубним у стратегічному плані"
Всі статті