Жертвами вибуху будинку в Бєлгороді стали 15 осіб. Аналітики констатують, що вибух стався з "російського" боку

Під час вибуху та обвалення під'їзду будинку в російському Бєлгороді 12 травня загинули 15 осіб. Про це повідомляє Телеграм-канал "Настоящее время" з посиланням на МНС РФ.

"У Бєлгороді завершили пошуково-рятувальну операцію і розбір завалів під'їзду, що звалився. Фахівцям вдалося врятувати 17 осіб. На жаль, 15 - загинули, їх витягнуто з-під завалів", - ідеться в повідомленні МНС.

Напередодні в Бєлгороді обвалилися відразу десять поверхів у житловому будинку на вулиці Щорса, повністю зруйновано під'їзд. Під час розбору завалів рятувальниками обвалився дах.

Губернатор регіону В'ячеслав Гладков очікувано звинуватив в обваленні будинку українських військових. Міноборони РФ заявило, що на житловий будинок у Бєлгороді нібито впав "фрагмент ракети, збитої засобами ППО".

Водночас, як повідомляє Телеграм-канал "The Insider", аналітики констатують, що вибух, через який обвалився під'їзд будинку в Бєлгороді, стався з "російського" боку будинку.

"Незалежні дослідники звернули увагу на те, що фасад будинку на вулиці Щорса в Бєлгороді, в якому обвалився під'їзд, судячи із супутникових знімків, розташований приблизно паралельно кордону між Росією та Україною. Таким чином, зовнішня сторона будинку дивиться на північний схід, у глибину території Росії, а внутрішня дворова частина будинку спрямована на південний захід, у бік України. Вибух стався на зовнішній стороні будинку з "російського" боку. Про це пише, зокрема, OSINT-аналітик Олівер Александр", - зазначає "The Insider".

"Схожих висновків доходить і видання "Пепел". Журналісти видання теж зазначають, що епіцентр вибуху був із північно-східної частини будинку. На стороні, яка спрямована в бік України, більшість вікон цілі. З "російського" - немає жодного цілого вікна. Це вказує на те, що вибух був спрямований з "російського" боку, вважають вони...", - вказується також у повідомленні.  

Зі свого боку, "The Insider" зазначає на одному з відео розбору завалів значні руйнування під'їзду, сусіднього з тим, що обвалився, на північно-східній стороні будинку. На південно-західній стороні аналогічні руйнування відсутні. 

Телеграм-канал "Ватное болото" опублікував відео з моментом вибуху в під'їзді, який доводить, що будинок було підірвано зсередини. "Це не ракета і не КАБ. Вибух на першому поверсі, ударна хвиля назовні. Це рязанський цукор", - прокоментував Телеграм-канал.

Нагадаємо, що "рязанським цукром" у РФ називали мішки з гексогеном, якими ФСБ підривала багатоповерхові житлові будинки в перші роки правління Путіна.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті