Зеленський звернувся до партнерів із закликом дозволити знищувати російські аеродроми

Президент Володимир Зеленський звернувся до іноземних партнерів із закликом висловити «необхідну колективну волю», щоб дозволити збивати дрони та ракети РФ, а також знищувати російські аеродроми. Про це він сказав на саміті Європейської політичної спільноти у Великій Британії, повідомляє "Громадське".

Зеленський наголосив: що ефективнішою буде українська протиповітряна оборона та що менше в України буде обмежень на використання дієвої зброї, то активніше росія прагнутиме миру.

«Військові аеродроми, з яких злітають російські літаки з бомбами проти наших міст, наших людей, наших дітей і місця запуску російських ракет — усе це має бути знищене. Це не тільки ліквідує деякі цілі, а й зменшить можливості Росії продовжувати цю війну», — сказав президент.

Він додав, що російські ракети й дрони не є «носіями державного суверенітету», тому необхідна колективна воля, щоб їх збити —, так само як це було з іранськими ракетами й дронами.

«Я звертаюся до всіх вас, до всіх лідерів, які здатні посилити необхідну хоробрість. Ці кроки мають бути зроблені. І я звертаюся насамперед до США, Сполученого Королівства, Франції, Німеччини та Польщі й інших друзів — ваша хоробрість може стати вирішальною для миру», — сказав Зеленський.

Нагадаємо, раніше Пентагоні розповіли, чому не не дозволяють Україні бити ATACMS по території РФ. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті