Зеленський заявив, що «увесь світ», включно з Україною, хоче, щоб Росія долучилася до другого Саміту миру

Президент Володимир Зеленський заявив, що «увесь світ», включно з Україною, хоче, щоб делегація росії долучилася до другого Саміту миру - за його словами, це дозволить «досягти важливих результатів». Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на  L'Agence France-Press..

«Більшість світу сьогодні говорить, що росія повинна бути представлена ​​на другому Саміті, інакше ми не досягнемо важливих результатів. Оскільки весь світ хоче, щоб вони були за столом, ми не можемо бути проти», — зазначив глава держави.

Зеленський нагадав, що Україна планує до листопада розробити план, що має стати основою майбутнього другого Саміту, на який запросять росію.

«Я хочу призначити дату для наших дипломатів і я хочу, щоб наші міжнародні партнери зробили те саме — щоб у листопаді ми мали документ в якому буде все: територіальна цілісність, суверенітет тощо», — розповів Зеленський.

Він також закликав Китай тиснути на росію, щоб та припинила війну. Пекін, принаймні публічно, поки що цього не робив.

«Якщо Китай захоче, він може змусити росію припинити цю війну. Китай належить до великих і впливових держав. Я хочу, щоб він був посередником», — зазначив Зеленський.

Як повідомлялося, Зеленский заявив, що у листопаді має бути повністю готовий план для другого Саміту миру. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті