Зеленський заявив, що Україна ніколи не використовувала далекобійну зброю Німеччини для ударів по Криму

Україна використовувала для ударів по військових об'єктах ворога в тимчасово окупованому Криму далекобійну зброю власного виробництва, а також ракети Storm Shadow, проте ніколи не використовувала далекобійну зброю Німеччини, оскільки її не надали. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на пресконференції в четвер у Брюсселі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У нас було багато різних розмов з Олафом (Шольцом - канцлером Німеччини) та з іншими партнерами, у кого справді є такі можливості допомогти нам із дальнім радіусом дії... На сьогодні Україна використовувала на території Криму зброю дальньої дії. Ми застосували її, і в нас був успіх, ми справді знищили... 23 кораблі противника", - сказав Зеленський.

Президент повідомив, що для цього Україна використовувала різну зброю, зокрема українського виробництва, а також ракети Storm Shadow/SCALP від Великої Британії та Франції.

"Ми ніколи не використовували далекобійну зброю Німеччини. Чому? Тому що вони нам її не надали. Тому я не обговорюю з Олафом, використовувати чи не використовувати далекобійну зброю Німеччини", - пояснив Зеленський.

Водночас він зазначив, що Україні потрібна далекобійна зброя Німеччини, однак президент поважає думку Шольца і це його право погоджуватися чи ні. За словами Зеленського, канцлер Німеччини може підтримати передання зброї, однак може не дати дозвілу на її використання.

Нагадаємо, раніше Зеленський обговорив із Макроном дозвіл на використання далекобійної зброї. 

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті