Зеленський запросив американських губернаторів відвідати Україну

Президент України Володимир Зеленський під час свого виступу на сесії Національної асоціації губернаторів США в штаті Юта запросив її представників відвідати Україну для особистої оцінки наслідків російського терору. .Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Багато хто з вас, напевно, чув або бачив у ЗМІ інформацію про нещодавній ракетний удар Росії по дитячій лікарні "Охматдит". Пряме влучання в одну з будівель лікарні не могло бути просто збігом. Діти, які намагаються побороти такі страшні хвороби, як рак і хвороби серця, опинилися на вулиці серед руїн, а дехто - у пастці під уламками", - заявив президент.

За словами Зеленського, "лікарня зазнала значних збитків, і зараз ми працюємо над тим, щоб швидко відновити її роботу і забезпечити можливість лікування дітей в інших лікарнях, тому що рак не чекає, поки Росія перестане бомбити наші міста. Дітям потрібне лікування зараз, а їхнім батькам необхідно відчувати хоча б базову безпеку, мати змогу жити і працювати".

Він також заявив, що від початку повномасштабного вторгнення РФ знищила майже 160 тис. цивільних об'єктів, серед яких 130 тис. житлових будинків, 3 тис. шкіл та університетів, 700 медустанов і 170 церков. "Усе це ставить перед нами величезний спектр завдань, і багато з них будуть вирішуватися в громадах, близько до місця подій", - сказав глава держави.

"І саме тому ми так глибоко цінуємо, коли наші друзі з усього світу приїжджають в Україну, щоб побачити все на власні очі, розповісти правду про те, чому вони стали свідками, щоб допомогти відновити все необхідне для нормального життя й особисто розповісти кожному, хто не бачив такої війни, що добро завжди має перемагати", - наголосив Зеленський.

"Щоб це сталося, щоб забезпечити справжню перемогу добра - вирішальне значення має ваш голос, кожного губернатора, кожного громадського лідера. Я запрошую всіх вас відвідати Україну і побачити наш народ, нашу боротьбу. Тому що я пишаюся нашим народом і тим, чого українці домагаються", - заявив він, додавши, що "разом ми зможемо домогтися набагато більшого для всіх нас - для наших країн і народів, і я запрошую вас вибудовувати зв'язки між людьми, які триватимуть вічно".

Президент України також подякував американському штату Юту та іншим штатам за вже зроблений внесок у відновлення України. "Ви допомогли тисячам наших людей. І така допомога може стати допомогою мільйонам людей і всьому світу... Тому що ми всі поділяємо одні й ті самі цінності та не хочемо, щоб війна будь-де руйнувала життя", - сказав він.

Нагадаємо, 9 липня Володимир і Олена Зеленські прибули на саміт НАТО до Вашингтона. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті