Зеленський запропонував ВР продовжити дії воєнного стану і мобілізації в Україні

Президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді два законопроекти про затвердження своїх указів щодо продовження в Україні строку дії воєнного стану та загальної мобілізації. Відповідні картки законопроектів №9532 і №9533 опубліковано на сайті парламенту, - пише "Суспільне".

Згідно з документом, строк дії воєнного стану в Україні буде продовжено з 18 серпня на 90 діб. Строк дії загальної мобілізації також буде продовжено на три місяці.

Напередодні нардеп від партії "Голос" Ярослав Железняк повідомив, що Верховна рада найближчими днями продовжить дію воєнного стану та загальної мобілізації. Це буде вже восьме голосування парламенту за воєнний стан і мобілізацію від початку повномасштабної війни.

Нагадаємо, що 24 лютого 2022 року президент Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану по всій Україні. Верховна рада проголосувала за запровадження воєнного стану.

В Україні триває мобілізація. 2 травня Верховна рада продовжила дію воєнного стану та загальної мобілізації на 90 днів з 20 травня. Це вже сьоме голосування парламенту за воєнний стан з початку війни. До цього Рада вже схвалювала подібні рішення минулого року: 24 лютого, 15 березня, 21 квітня, 15 серпня, 16 листопада.

У цьому році парламент схвалив продовження воєнного стану і загальної мобілізації 7 лютого, а також 20 травня. Наразі воєнний стан діє в Україні до 18 серпня.

Статті

Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Всі статті