Зеленський запропонував Верховній Раді для обговорення 5 пунктів Української доктрини

Президент України Володимир Зеленський  запропонував Верховній Раді на обговорення п'ять пунктів Української доктрини. Про це Зеленський заявив під час виступу в парламенті з нагоди Дня Конституції 28 червня. 

За словами Зеленського, він пропонує до обговорення громадськості п'ять пунктів Української доктрини. 

"Перше - філософія нашої перемоги. Друге - глобальність української безпеки. Третє - політика героїв. Четверте - політика справедливості. Трансформація за 10 років. А саме - нова зовнішня політика, нова економіка, нові відносини між державою та суспільством, розвиток усіх наших територій, освіта та наука, культура. І підсумок трансформації - рівень свободи та безпеки України", - розповів Зеленський.   

Він наголосив, що перемога України - це звільнення від окупації всієї нашої території. "Жодної частинки України ми не залишимо ворогу. Перемога України - це вигнання з усієї території України усіх російських військових формувань, найманців та бойовиків. І це повернення в Україну всіх наших людей, які були захоплені в російський полон, або силою депортовані на російську територію", - підкреслив президент України. 

Він уточнив, що перемогою України буде повернення території України у межах міжнародно визнаних державних кордонів, без будь-яких обмежень суверенних прав країни. 

"Україна сама обиратиме альянси для себе та своє майбутнє. Очевидно, в Європейському Союзі, очевидно - в НАТО", -  переконаний Зеленський. 

 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті