Зеленський закликав ліквідувати "сірі зони" у Європі

Президент України Володимир Зеленський закликав до ліквідації "сірих зон" у Європі, що провокують нестабільність. Про це він заявив, виступаючи 24 жовтня через відеозв'язок на колегії Єврокомісії.

"Адже якщо є хоч найменша "сіра" геополітична зона, то претензії на домінування в цій зоні неминуче виникнуть, і різні політичні сили намагатимуться пофарбувати таку "сіру" зону у власні політичні кольори", - сказав Зеленський.

Тепер, сказав він, "ми за кілька геополітичних кроків від ліквідації такого поділу, і це наш історичний шанс - усієї Європи - усунути той дефіцит геополітичної визначеності, те джерело криз і проблем".

"ЄС, задуманий як континентальний проєкт, як гарант добросусідства між народами Європи, набуває заслуженого континентального виміру. Це не клуб для обраних, а дім справді для всіх європейців, які поділяють спільні цінності. Межі Євросоюзу - будуть межами континенту Європа. І жодної "сірої зони"! Наше політичне покоління здатне це забезпечити, і я впевнений: ми не проґавимо такий особливий момент", - заявив президент України.

"Якщо можемо позбутися "сірих" геополітичних зон, ми маємо зробити це! Євросоюз потрібен Європі. І нехай український оптимізм щодо ЄС слугує більш стабільному майбутньому для всієї Європи!" - заявив Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що Чорноморський флот тікає з Криму. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті