Зеленський відвідав українських військових у Донецькій області

Президент України Володимир Зеленський відвідав Донецьку область і поспілкувався з українськими військовими. Про це  глава держави повідомив у Facebook 4 вересня.

За його словами, під час візиту він зустрівся з бригадами, які захищають Україну у складі оперативно-тактичного угруповання "Донецьк". Президента супроводжували командувач морської піхоти та ОТУ "Донецьк" Юрій Содоль та перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк.

"Важливі доповіді, проблемні питання, постачання, які потребують нарощування, створення допоміжної системи менеджменту для забезпечення бригад, підвищення мотивації наших воїнів", - написав Зеленський.

Він поспілкувався солдатами восьми бригад, у тому числі з командирами, щодо проблемних питань. Комбриги найчастіше згадували зростаючу потребу в БПЛА та антидронових засобах, недостатнє комплектування підрозділів особовим складом та нестачу окремих типів боєприпасів.

Водночас Зеленський та військові обговорили створення допоміжної системи забезпечення бригад, яка візьме на себе менеджерські функції та звільнить час командирів для бойової роботи.

Глава держави в ході поїздки присвоїв звання Героя України командиру 36-ї окремої бригади морської піхоти Командування морської піхоти Військово-морських сил ЗСУ, підрозділ якого обороняло Маріуполь. Також ордени Богдана Хмельницького І-ІІІ ступенів, "За мужність" ІІІ ступеня та княгині Ольги ІІІ ступеня отримали захисники та захисниці, які виявили особисту мужність.

Нагадаємо, раніше Зеленський відвідав командні пункти декількох бригад у районі Соледара. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті