Зеленський та Трамп провели "дуже хорошу" розмову. Трамп обіцяє "принести мир у світ і покласти край війні"

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп та президент України Володимир Зеленський провели телефонну розмову, повідомили обидва політики на своїх сторінках у соціальних мережах. Про це пише "Голос Америки".

За підсумками розмови Дональд Трамп у власній соціальній мережі Truth Social написав, що "покладе край війні", а також що Україна та Росія "зможуть домовитися про угоду, яка покладе край насильству та прокладе шлях до процвітання".

Він назвав телефонну розмову із президентом України Володимиром Зеленським "дуже хорошою".

"Він привітав мене з дуже успішним Національним з’їздом Республіканської партії та висуненням кандидатом у президенти Сполучених Штатів від Республіканської партії", – пише Трамп.

Володимир Зеленський також написав у соцмережах про дзвінок до Трампа, під час якого привітав з номінацією та засудив "жахливий замах у Пенсильванії": "Побажав сил та абсолютної безпеки надалі".

"Я відзначив життєву важливість двопартійної та двопалатної американської підтримки для захисту свободи й незалежності нашої держави. Україна завжди буде вдячною США за допомогу в зміцненні нашої можливості протистояти російському терору. Російські удари по наших містах і селах тривають щодня", – додав Зеленський у описі цієї розмови.

Зеленський повідомив: "Домовились із президентом Трампом обговорити під час особистої зустрічі, які саме кроки можуть зробити мир чесним і справді тривалим".

Трамп зі свого боку не писав про такий план, але повідомив, що покладе край війні: "Я вдячний президенту Зеленському за те, що він протягнув руку допомоги, тому що я, як ваш наступний президент Сполучених Штатів, принесу мир у світ і покладу край війні, яка коштувала стільки життів і спустошила незліченну кількість невинних сімей".

"Обидві сторони зможуть зустрітися та домовитися про угоду, яка покладе край насильству та прокладе шлях до процвітання", – заявив Дональд Трамп.

Як повідомлялося, екcпрем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що Трамп зможе зупинити війну в Україні.

Архівне фото з офійійного сайту Президента України - Дональд Трамп і Володимир Зеленський 25 вересня 2019 року - під час Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті