Зеленський розповів, скільки років зможе воювати путін

Президент України Володимир Зеленський вважає, що російський диктатор путін не зможе витримати ще 10 років повномасштабної російсько-української війни, оскільки він вже не та фігура. Про це Зеленський заявив в інтерв’ю бразильському мовнику Globo, повідомляє "Еспрессо"

"І тому він (Путін) не витримає 30 років. Він помре - це зрозуміло абсолютно. Але і 10 років він не витримає. Він не та фігура вже", - сказав президент.

Він додав, що усі дії росіян на полі бою говорять про те, що росія вже не може окупувати Україну повністю та знищити її. За словами Зеленського, їхні бажання залишаються такими, як і були, але вони вже усвідомлюють, що неспроможні на більше.

"Вони не спроможні - так вийшло. Вони були спроможні на початку цієї війни. Їм здавалося, що вони це зроблять, а ми щось таке зробили всередині держави і ззовні, що ми змогли стати міцнішими за них. І тому вони розуміють, що зараз це неможливо", - зазначив він.

Президент зазначив, що росія може повернутися до окупації України, але їм потрібний для цього час, щоб накопичити сили, зняти санкції та отримати політичну підтримку хоч десь у світі. І для цього, за словами Зеленського, необхідно, щоб Україна мовчала.

"Україна не буде мовчати весь цей час - Україна буде діяти. І, я вважаю, що я, наше покоління, я не про вік, я говорю про покоління цієї війни - ми всі, хто всередині цієї війни, ми є ядром цього покоління. Поки ми живі, ми не дамо їм стати такими міцними, якими вони були", - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, Зеленський може відвідати Генеральну Асамблею ООН в США. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті