Зеленський про українське лідерство щодо дронів: наближає справедливе закінчення війни та зробить Україну постачальником безпеки для інших держав

Українське лідерство щодо дронів може бути тим чинником, який зробить Україну постачальником безпеки для інших держав. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні 6 серпня.

"Наше українське лідерство щодо дронів може бути тим чинником, який не лише наближає справедливе закінчення війни, але й зробить Україну постачальником безпеки для інших держав", - зазначив Зеленський. 

За його словами, українські Сили оборони та безпеки у цьому вже йдуть до переваги: за липень наші воїни застосували більше дронів, ніж окупант. 

"Це має бути стійкою тенденцією на фронті - по всіх видах дронів, які є в наших підрозділів. Від FPV та до всіх інших, включно з нашими далекобійними дронами, які вже впливають на війну стратегічно. Впливають в інтересах України", - підкреслив Президент.

Він повідомив, що на Ставці Верховного Головнокомандувача 6 серпня заслухав доповіді представників Мінстратегпрому та Мінцифри щодо виробництва та фінансування дронів. 

"На цей рік уже законтрактовано нашим виробникам мільйон дронів, і буде загалом по року більше. Усіх деталей зараз ми не розголошуємо, але наші спроможності виробляти дрони незмінно стають більшими, і ми працюємо не лише з державним фінансуванням, але і з партнерами - щоб вони вкладались у наше виробництво дронів", - сказав також Зеленський.

Раніше повідомлялось, що додаткове фінансування спрямовано на українську ракетну програму. Відповідне рішення ухвалили на Ставці Верховного Головнокомандувача 6 серпня.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті