Зеленський про іловайську трагедію: "Це був спланований, цинічний російський злочин, якого Україна не залишить безкарним"

Президент України Володимир Зеленський заявив, що "Україна ніколи не забуватиме й не залишить безкарним" злочин росіян, скоєний проти українських військових під Іловайськом 10 років тому. Відповідний допис Зеленський розмістив у Телеграм з нагоди 10-ї річниці іловайської трагедії.

"Сьогодні Україна вшановує пам’ять усіх своїх захисників і захисниць. Усіх, хто бився заради нашої держави, заради української незалежності та віддав найдорожче - своє життя. У серпні 14-го року, саме цими днями, російський окупант скоїв один із найбільш підлих злочинів цієї війни - убив сотні наших воїнів під Іловайськом. Це був спланований, цинічний російський злочин, якого Україна ніколи не забуватиме й не залишить безкарним", - зазначив Зеленський.

За його словами, українці завжди пам’ятатимуть кожного й кожну, чиї життя забрала ця війна. 

"І ми не пробачимо Росії жодного знищеного українського життя. Вічна пам’ять усім нашим героям! І дякую всім, хто не забуває, хто вшановує та допомагає рідним наших полеглих воїнів", - написав Зеленський.

Раніше "ОстроВ" писав про значення боїв за Іловайськ для подальшого розвитку подій в Україні у статті "Іловайська трагедія - 2014: передумови, причини та наслідки".

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті