Зеленський про F-16, які мають надійти цього літа: Чекаємо, як моя мама мене після школи, а я приходив пізніше

Президент Володимир Зеленський висловив сподівання, що обіцяні міжнародними партнерами винищувачі F-16 прибудуть до України вже цього літа, Києву потрібно щонайменше 128 таких літаків. Про це заявив глава держави під час спілкування після виступу в Президентському фонді та Інституті Рональда Рейгана, - пише УП.

"Знаєте, це як говорити, що є потужне рішення надати українцям F-16… але яку кількість? Знаєте, ми завжди чекаємо. Як моя мама чекала на мене після школи, і я завжди знаходив причину прийти пізніше. Це те саме, але набагато серйозніше", - сказав президент.

Зеленський висловив сподівання, що F-16 надійдуть цього літа. Проблема з цими винищувачами полягяє в кількості та датах (прибуття – ред.). Президент наголосив, що Росія щодня використовує у війні проти України 300 літаків, водночас партнери ухвалювали рішення щодо 10, 20 літаків.

"Навіть якщо їх буде 50 — це ніщо. У них (агресора -ред) три сотні. Ми захищаємося, ми потребуємо 128 літаків… Поки в нас не буде 128 літаків, ми не зможемо з ними зрівнятися з ними у небі, це буде складно", - додав глава держави.

Як повідомлялося, українські пілоти нині проходять навчання. Видання The New York Times раніше писало, що Україна може отримати до липня лише шість із приблизно 45 винищувачів F-16, обіцяних західними країнами. Очікується, що до літа цього року будуть готові 12 льотчиків – це менше, ніж повна ескадрилья.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті