Зеленський підписав укази щодо призначення понад 200 суддів

Президент України Володимир Зеленський 4 липня підписав укази стосовно призначення понад 200 суддів, зокрема в місцевих загальних судах. Вони оприлюднені на сайті Офісу глави держави.

Зеленський сімома указами призначив суддів на посади в місцевих адміністративних судах, а шістьома - на посади у місцевих господарських судах.

Водночас український лідер підписав документи про призначення на посади у місцевих загальних судах 200 суддів.

На посаду судді Верховного суду в Касаційний цивільний суд затверджено Павла Пархоменка указом №424/2024.

Зеленський окремими документами призначив суддів на посади в господарських та адміністративних судах у низці областей. Зокрема, Оксану Приходько - суддею Житомирського окружного адміністративного суду, Євгена Саса - суддею Київського окружного адміністративного суду, Людмилу Ільєву - суддею господарського суду Миколаївської області, Миколу Юзьківа - суддею Тернопільського окружного адмінсуду, Олега Виноградського - суддею господарського суду Вінницької області, Вікторію Юрченко - суддею господарського суду Харківської області, Марію Садову - на посаду судді Харківського окружного адміністративного суду.

Нагадаємо, раніше ВР підтримала законопроєкт про удосконалення процедур суддівської кар’єри. 

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті