Зеленський підписав укази щодо призначення понад 200 суддів

Президент України Володимир Зеленський 4 липня підписав укази стосовно призначення понад 200 суддів, зокрема в місцевих загальних судах. Вони оприлюднені на сайті Офісу глави держави.

Зеленський сімома указами призначив суддів на посади в місцевих адміністративних судах, а шістьома - на посади у місцевих господарських судах.

Водночас український лідер підписав документи про призначення на посади у місцевих загальних судах 200 суддів.

На посаду судді Верховного суду в Касаційний цивільний суд затверджено Павла Пархоменка указом №424/2024.

Зеленський окремими документами призначив суддів на посади в господарських та адміністративних судах у низці областей. Зокрема, Оксану Приходько - суддею Житомирського окружного адміністративного суду, Євгена Саса - суддею Київського окружного адміністративного суду, Людмилу Ільєву - суддею господарського суду Миколаївської області, Миколу Юзьківа - суддею Тернопільського окружного адмінсуду, Олега Виноградського - суддею господарського суду Вінницької області, Вікторію Юрченко - суддею господарського суду Харківської області, Марію Садову - на посаду судді Харківського окружного адміністративного суду.

Нагадаємо, раніше ВР підтримала законопроєкт про удосконалення процедур суддівської кар’єри. 

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті