Зеленський окреслив пріоритети України на саміті НАТО – зброя, вступ в Альянс, гарантії безпеки

Пріортетами України на саміті НАТО, який 12 липня проходить у Вільнюсі, є отримання додаткової зброї для звільнення своєї території від російських загарбників, запрошення до Альянсу та гарантії безпеки. Про президент Володимир Зеленський повідомив на прес-конференції перед початком саміту Альянсу в Литві.

Він зазначив, що головним напрямком обговорень із союзниками залишається оборона України.

"У нашому порядку денному на сьогодні є три пріоритетні запитання. Перше – це новий пакет озброєння для підтримки нашої армії на полі бою. Друге – запрошення до НАТО", - сказав Зеленський.

Третім пунктом він назвав конкретні рішення щодо визначення шляху країни до членства в НАТО та щодо надання Україні гарантій безпеки задля унеможливлення повторення російської агресії в майбутньому.

Як повідомлялося, Зеленський прибув до Вільнюса 11 липня. Він виступив на відкритті концерту на підтримку вступу України до Північноатлантичного альянсу.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті