Зеленський обговорив із Шольцем спільне виробництво озброєння

Президент України Володимир Зеленський обговорив на зустрічі з канцлером ФРН Олафом Шольцем спільне виробництво озброєння. Про це повідомила пресслужба президента України.

"Серед обговорених на зустрічі питань – реалізація двосторонньої безпекової угоди та можливі напрями розширення співпраці в оборонній галузі, зокрема спільне виробництво озброєнь", - йдеться в повідомленні.

Особливу увагу лідери приділили імплементації Формули миру. Зеленський подякував Шольцу за особисту участь у першому, інавгураційному Саміті миру. Сторони обговорили реалізацію його рішень і підготовку до другого саміту.

Як повідомляється, Зеленський провів зустріч із Шольцем під час візиту до Німеччини.

Глава Української держави поінформував про ситуацію на фронті та наслідки російського ракетного терору проти українців і критичної інфраструктури.

Зеленський подякував Шольцу за всю комплексну допомогу, насамперед військову, яку Україна отримала від початку повномасштабного вторгнення РФ. "Дякую, що ці постачання мають незмінний характер. Це дуже важливо. Саме це є фундаментом нашої успішної боротьби за незалежність України. Дякую за лідерство в посиленні нашої ППО, що зберігає життя українців", - сказав президент.

Глава Української держави зазначив, що уряд Німеччини замовив додаткові системи ППО різної конфігурації для зміцнення Збройних сил, а також рішення щодо передання Україні додаткових САУ Panzerhaubitze 2000 і танків Leopard 1A5, оголошене на засіданні у форматі "Рамштайн".

Як повідомлялося, Зеленський прибув на авіабазу "Рамштайн" для участі в засіданні Контактної групи з питань оборони України. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті