Зеленський назвав операцію в Курський області "превентивним ударом"

Президент України Володимир Зеленський заявив, що операція ЗСУ в Курській області РФ - це "превентивний удар", який дав змогу запобігти оточенню частини Сумщини та окупації Сум. Про це Зеленський сказав на спільній пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою та прем'єр-міністром Литви Інгрідою Шимоніте 24 серпня. 

"Це зупинення операції РФ. Превентивний удар, і наша операція виконувала це завдання. Ми запобігли оточенню частини Сумської області та бажанню окупувати... місто Суми", - сказав Зеленський.

Він наголосив, що операція ЗСУ в Курській області складна, але "...важливо, що вона йде за нашим планом". За словами Зеленського, він не може говорити про всі результати операції, але один із них - обмінний фонд, що поповнюється.

"Щодо всіх цілей операції, вони, ми віримо, будуть досягнуті. Їх більше, ніж ті, про які я вам сказав публічно", - наголосив Зеленський.

Раніше повідомлялось, що Зеленський відсвяткував день Незалежності України з лідерами Польщі та Литви: "Говорили про ситуацію на передовій і про захист неба від російських ударів".

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті