Зеленський нагадав про свої умови "непрямих" переговорів із Москвою

Президент України Володимир Зеленський заявив, що виключає прямі переговори з Москвою і територіальні поступки, однак запевнив, що "...діалог може відбутися". Про це Зеленський сказав в інтерв'ю португальському виданню RTP, опублікованому 31 серпня.

"Якщо ці пропозиції (пропозиції про мир, які надходять від третьої сторони. - "ОстроВ") якимось чином ґрунтуються на поступці будь-якій частині нашої території, то це не відповідає, по-перше, нашим думкам, а по-друге, це вже точно несумісне з нашою територіальною цілісністю і суверенітетом, - сказав Зеленський. - Люди повинні поважати території незалежних держав".

Президент України заявив, що відкритий для пропозицій, якщо вони не мають на увазі передачу територій, зокрема анексованого росією Кримського півострова.

За словами Зеленського, діалог може відбутися, але тільки в тому разі, якщо і коли "росіяни почнуть поважати наше право, право жити на нашій землі, і російські війська повністю покинуть нашу територію".

При цьому він виключив будь-яку можливість переговорів про мир безпосередньо з Москвою.

Раніше Зеленський розповів, чи братиме він участь у виборах Президента і назвав чотири умови, за яких вибори можуть відбутися.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті