Зеленський на G7 запропонував розмістити спостерігачів на кордоні з Білоруссю

Володимир Зеленський запропонував розмістити спостерігачів на кордоні з Білоруссю, щоб спростувати провокацію про нібито плани України щодо вторгнення. Про це 11 жовтня президент заявив у ході термінової наради з лідерами G7.

"Щоб повністю зняти цю провокацію, зняти ці наративи, що звучать від Лукашенка, ми пропонуємо своє рішення: на кордоні України та Білорусі може бути розміщена місія міжнародних спостерігачів для моніторингу ситуації з безпеки. Формат може бути розроблений нашими дипломатами. Я вас прошу на рівні G7 підтримати цю ініціативу", - закликав Зеленський.

Також глава держави наголосив, що Білорусь уже й так є опосередкованим учасником війни. При цьому росія хоче втягнути її у бойові дії безпосередньо. Україна ніколи не планувала бойових дій проти Республіки Білорусь.

"Мир можливий не просто тоді, коли є мир з одним сусідом, а коли він з усіма сусідами. Я хочу звернути увагу на одну країну. Територія Білорусі вже використовується для ударів по Україні. Зараз ми бачимо велику загрозу. Росія намагається прямо втягнути Білорусь у війну, розігруючи провокацію з тим, що ми нібито готуємо удар цією країною", - додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що диктатори путін і Лукашенко домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті