Зеленський: Можливості нашої ППО зростають, але треба більше систем для Харкова, Донеччини й Запоріжжя

Можливості української протиповітряної оборони збільшуються, але Харкову, Донецькій та Запорізькій областям потрібно більше таких систем. Про це президент Володимир Зеленський сказав у своєму зверненні ввечері 16 листопада.

"Багато роботи попереду. Такі міста, як Харків, такі регіони, як Донеччина й Запоріжжя, потребують більше систем, більше безпеки. Це завдання є в усіх наших дипломатів, у всієї нашої держави. Я дякую всім, хто ефективний у цьому", - сказав Зеленський.

За його словами, географія співпраці з партнерами заради повітряного щита для України дуже широка.

"Не все зараз можна розказати публічно. Але що абсолютно точно, так це те, що Україна постійно стає сильнішою. Можливості нашої ППО збільшуються. Звичайно, це ще не сто відсотків захисту", - додав президент.

Він подякувати всім захисникам неба, які щоночі й щодня на бойовому чергуванні, всім льотчикам та інженерам Повітряних сил України, усім зенітникам та воїнам мобільних вогневих груп.

Як повідомлялося, Єрмак заявив, що посилення ППО дало би змогу відновити роботу одного з аеропортів України.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті