Зеленський і Генсек ООН обговорили підготовку України до зими, "зерновий коридор" і ситуацію на Близькому Сході

Президент України Володимир Зеленський поспілкувався по телефону з Генсеком ООН Антоніу Гутеррішем 19 жовтня. Про це Зеленський повідомив у своєм Телеграм-каналі. 

"Дякую за роботу команди ООН в Україні з гуманітарного реагування, зокрема за план підготовки до зимового сезону на $435 млн. Активна участь ООН в імплементації #ФормулаМиру та готовність надіслати представника Організації на наступну зустріч дипломатичних і безпекових радників дуже важливі для України. Після зустрічі радників у Джидді також важливо, щоб наступний захід був не менш успішним і дав конкретні результати. Для цього потрібно зберігати підтримку країн Глобального Півдня. У цьому Україна дуже розраховує на ООН", - написав Зеленський.

Він зазначив, що поділився з Антоніу Гутеррішем особливостями функціонування альтернативного "зернового коридору" через Чорне море та інформацією щодо продовження ініціативи Grain from Ukraine.

"Докладно обговорили ситуацію на Близькому Сході та необхідні гуманітарні зусилля для допомоги цивільному населенню", - повідомив також Президент України.

Раніше повідомлялось, що Зеленський домовився з Генсеком ООН про роботу з відновлення постачання продовольства Чорним морем.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті